Ingrediënten

Het juiste evenwicht tussen natuur en wetenschap

De Zweden hebben een hechte relatie met de natuur. Zelfs de stedelingen houden het platteland dicht bij het hart. Omdat het ervaren van de natuur een belangrijk onderdeel is van het Scandinavische leven, hebben we besloten om dit met bekende Zweedse ingrediënten te vieren in elk product.

Zweeds geïnspireerde ingrediënten 

 

De Scandinavisch-geïnspireerde ingrediënten van Barnängen doen aan het Zweedse landschap denken, aan licht, zee en bossen. Een unieke oase voor zeldzame en gevariëerde planten, kruiden en ingrediënten die de Zweden al eeuwen vertrouwen en gebruiken.

Als gevolg hiervan bevatten de lichaamsverzorgingsproducten van Barnängen Scandinavische wilde vruchten, zoals kruipbraam, en iconen zoals berk en vlierbloesem. Deze uitzonderlijke ingrediënten worden gecombineerd met wetenschappelijke formules zoals onze gepatenteerde Cold Cream, een voorouderlijk schoonheidsrecept, dat de huid beschermt tegen uitdroging en irritatie.

 

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_cloudberry_480x430

Kruipbraam   


Zweden is het land waar duizend bessen groeien waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt. Laplands favoriete, wilde vrucht is de kruipbraam. Deze zeldzame bes groeit voornamelijk in het Noordelijk halfrond. Vanwege de beperkte toegankelijkheid en het beperkte oogstseizoen is het één van de meest kostbare en zeldzame bessen ter wereld. Met zijn hydraterende eigenschappen is deze vrucht het ideale ingrediënt in huidverzorging.

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oat_480x430

Haver  

 

Haver groeit in streken met lage, zomerse temperaturen. Het klimaat in Zweden maakt het de perfecte plek om de beste haver te telen. Tegenwoordig is haver bekend om het behouden van de natuurlijke huidbarrière, het beschermt de huid tegen uitdrogen.

 

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_elder_flower_480x430

Vlierbloesem

 

Vlierbloesem is een lange struik vol met kleine, crèmekleurige bloemen die vroeg in de zomer bloeit. Met zijn zachte en fascinerende geur is de vlierbloesem een populaire bloem voor het Zweedse Midzomerfeest. Vlierbloesem wordt gebruikt in cosmetische lotions en tonics en is bekend om zijn verzachtende eigenschappen.

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_birch_480x430

Berk 

 

De berk komt veel voor  in het Noordelijk halfrond – zo veel zelfs dat een variant van de  ruwe berk – Ornäsbjörk in het Zweeds – gezien wordt als de nationale boom van Zweden. Al vele jaren worden bladen en extracten van de berk gebruikt voor medische en schoonheidsdoeleinden. De berk is het symbool van vernieuwing, het belichaamt verzachtende en zuiverende eigenschappen.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_floral_oil_480x430

Bloemenoliën 

 

Het Midzomerfeest is de meest geliefde traditie in Zweden. Mensen vieren de komst van de zomer met familie en vrienden. Het meest iconische element van het Midzomerfeest is de bloemenkrans, een combinatie van zeven typisch Zweedse bloemen. Bijgelovigen adviseren om deze zeven bloemen uit zeven verschillende tuinen te plukken en ze onder je kussen te leggen. ‘s Nachts zal je toekomstige geliefde zich aan je onthullen in een droom.

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sea_salt_480x430

Zeezout 

 

In de winter, gaan de meest dappere Zweden voor een “Isvaksbad”, wat “ijsbad” betekent. In Scandinavische landen is de traditie dat je eerst een gat graaft in het ijs, waarna je in het koude, zoute water duikt voor de ultieme ervaring. De koelheid van het water samen met de mineraliserende eigenschappen van het zout vormen een gezond, Scandinavisch ritueel.